Honderdste editie “Heide Vertelt” komt eraan, maar vraagteken bij nummer 101

Update 28 november 2021

Vandaag toch een beetje een speciale dag, we laten vandaag het 100ste nummer van Heide vertelt verschijnen, en eerlijk gezegd zijn we daar toch wel een beetje fier op. We hebben deze maal heel wat lezers aan het woord gelaten die hun inbreng deden wat de evaluatie betreft. In dit 100ste nummer ook het vervolg van het verhaal “mijn vader” door correspondent Louis Verpraet.  Tevens kondigen wij ook aan dat we er nog niet mee stoppen en alvast met deze frequentie doorgaan tot en met zondag 27 maart 2022!  Hopelijk wordt dit ook voor jullie een aangenaam 100ste nummer!

Dit alles werd verwezenlijkt met de grote steun en binnen het kader van BIN werking Withoefse Heide!
Lees een artikel in de GvA

“Heide vertelt” is een digitaal magazine met nieuws over Heide vroeger en nu. Initiatiefnemer Louis van den Buijs begon ermee vlak na de eerste lockdown. Of het stopt bij honderd nummers is nog de vraag. De oud-commissaris van Kalmthout vraagt lezers om een evaluatie. Pas dan beslist hij om al dan niet verder te doen.

Vlak na het ingaan van de eerste lockdown begon Louis van den Buijs het initiatief. Het e-magazine maakt gebruik van de websites van de plaatselijke Bin’s (buurtinformatienetwerk). De gemeente Kalmthout is zo goed als volledig gecoverd door Bin’s en is dus nog altijd een geschikt kanaal. Bij aanvang publiceerde Louis van den Buijs twee nummer per week. Omwille van de werkdruk herleidde hij dat na enkele maanden tot één nummertje per week. Maar ook die werkdruk blijft heel groot.

Louis van den Buijs: “Het blijft toch vooral een éénmanszaak, die wel kan rekenen op een aantal vaste correspondenten. Op het einde van deze maand brengen we jubileumnummer honderd. Dat is voor mij een waardemeter of ik verder ga of niet. Ik ontvang heel wat positieve reacties. De eerste doelstelling om mensentijdens de lockdowns en moeilijke coronatijden wat leesgenot te brengen over hun dorp is volgens mij gelukt.”

….

Lees het volledige artikel op GVA